Weet u dat u mosselen ook heerlijk kunt bereiden met onze Achterhoek Cider en bijvoorbeeld een saus van crème fraîche? Deze subtiele smaken combineren zeer goed bij de mosselen. Schenk er nog een lekker glas cider bij en serveer het met stokbrood, zodat je deze kunt dippen in de saus.
𝙄𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞ë𝙣𝙩𝙚𝙣
- 2 kg Zeeuwse mosselen
- 2 el olijfolie
- 2 uien of sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 glas Achterhoek Cider
- 100 ml crème fraîche
- Peper en zout
- Handje peterselie
𝘽𝙚𝙧𝙚𝙞𝙙𝙞𝙣𝙜𝙨𝙬𝙞𝙟𝙯𝙚
- Spoel de mosselen goed schoon
- Snipper de uien en hak de knoflook en peterselie fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in een grote (mossel)pan in olijfolie en bak dit op matig vuur tot de ui glazig is. Voeg de Achterhoek Cider en 2 takjes tijm toe en breng dit aan de kook.
- Voeg de crème fraîche en peper en zout toe, meng dit met het vocht in de pan en breng het aan de kook.
- Zodra het kookt voeg je de mosselen erbij. Plaats de deksel op de pan en kook de mosselen ca. 5 minuten op hoog vuur totdat ze allemaal geopend zijn.
- Schud ze tijdens het koken een aantal keer om zodat het vocht en de mosselen goed mengen.
- Schep de mosselen in een mooie schaal, giet de saus er over en decoreer het met de peterselie. Bekijk nu ons uitgebreide aanbod en breed uw culinaire repertoire uit met een scheutje cider.