Cider witvis gerechten

Koken met cider

Cider is door zijn veelzijdigheid een leuke drank die op vele momenten en bij vele gerechten gedronken kan worden.

Daarnaast is cider ook prima te verwerken in talloze gerechten.

Witvis met cider

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram witvis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 steranijs
  • 6 el gehakte dragon
  • 300 ml cider
  • 150 ml room
  • Peper en zout

Snij de knoflook en sjalotjes fijn en fruit glazig in boter of olie. Blus dit af met de cider en voeg de steranijs en dragon toe.
Pocheer de vis op laag vuur in de cider. Haal de vis voorzichtig uit de pan en hou warm. Meng de room met de cider en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de vis met de ciderroom en strooi er nog wat gehakte dragon over.

Eet Smakelijk!